Prikažite svoju lekciju pomoću jednog klika

Upravljanje u stvarnom vremenu vam pomaže održati nastavu

Nakon što ste izradili svoju VR lekciju, istodobno je predajete svim učenicima i vodite ih kroz iskustvo, ističući točke interesa i usput promičući suradnju i diskusiju. ClassVR vam pomaže nadgledati ono što oni vide, pomažući svima u održavanju puta.

OBJAVITE AKTIVNOSTI SVIM UČENICIMA U ISTOM TRENUTKU

Učenici mogu biti toliko uronjeni u VR iskustvo, da će im biti teško privući pažnju. Uz ClassVR-ov dinamični „Point of Interest“ (POI), nastavnici mogu navoditi učenike kako bi usmjerili pažnju na određeni dio VR iskustva, jednostavnim klikom bilo gdje na 360° slici koja se prikazuje u tom trenutku.

Učenici će u naočalama vidjeti trag “krušnih mrvica” koje ih vode prema POI, a kada dođu do te točke, vidjet će ikonu koja ukazuje na stavku koju je nastavnik istaknuo.

DINAMIČNE TOČKE INTERESA

Koristeći našu intuitivnu funkciju povlačenja i ispuštanja, u roku od nekoliko sekundi možete lako stvoriti prilagođene “popise za reprodukciju“, spremne za slanje u razred pritiskom na gumb.

Pripremite svoje lekcije prije vremena, a zatim ih spremite u svoju “Biblioteku” za lakši pristup kasnije.

PRAĆENJE POGLEDA UČENIKA

Gotovo je nemoguće shvatiti kamo djeca gledaju kad nose VR naočale.

Inovativna značajka praćenja glave ClassVR-a omogućava nastavnicima pratiti na što točno svaki učenik gleda u svojim naočalama.

PREGLED AKTIVNOSTI SVIH NAOČALA UŽIVO

Na portalu su prikazane male ikone koje predstavljaju ‘točku gledišta’ svakog djeteta (POV), omogućujući nastavnicima da trenutačnim pogledom vide jesu li svi usredotočeni na pravo mjesto.

Ove ikone omogućuju praćenje kretanja i orijentacije naočala u stvarnom vremenu, pružajući vrijedne povratne informacije nastavnicima.

ZAKLJUČAVANJE AKTIVNOSTI ZA POSTIZANJE FOKUSA

Tijekom izvođenja lekcije, naočale se automatski zaključavaju na odabranu aktivnost s popisa za reprodukciju.

Pritisak na tipke ili geste su onemogućeni, osiguravajući da učenik ostane u trenutnom iskustvu, pod nadzorom nastavnika.

UVODNI VIDEO: ISPORUKA LEKCIJA KORIŠTENJEM CLASSVR PORTALA

Sljedeći kratki videozapis pružit će vam uvod u to kako se portal ClassVR može koristiti u tipičnom scenariju učionice za neometano izvođenje lekcije u virtualnoj stvarnosti.