Samostalno učenje

Dozvolite im da sami istražuju

Učenje u cijelom razredu pruža izvrsne temelje za upoznavanje s predmetima i temama. Međutim, samostalno učenje omogućuje učenicima istraživanje vlastitim tempom, donoseći vlastite odluke i učeći na svoj način. Unaprijed tiskani listovi ClassVR-a i VR/AR iskustva omogućuju učenicima da nastave svoje učenje samostalno, znajući da su usredotočeni na resurse koje ste vi definirali.

PODIJELITE PRILAGOĐENE MATERIJALE ZA NAOČALE

Nastavnici mogu prilagoditi ikone i maerijale koji se prikazuju u sučelju “holodek” naočala.

Također možete pustiti svoj prilagođeni popis za reprodukciju lekcija, stvoren na portalu ClassVR, ili odaberite i pustite teme i predmete usklađene s nastavnim planom i programom. Učenicima omogućite da vlastitim tempom istražuju cijeli niz tematski prilagođenih materijala.

VR i AR RADNI LISTOVI

Kombinacija tradicionalnih tiskanih listova s uzbudljivim sadržajima virtualne i proširene stvarnosti pruža učenicima zanimljiviji način učenja, povećavajući njihovu razinu interesa i zadržavanja znanja.

Unaprijed tiskane planove lekcija i radne listove ClassVR-a učenici mogu koristiti samostalno ili u vršnjačkim skupinama. Ovaj princip ojačava samostalno učenje i suradnju vršnjaka. Učenici mogu pregledati radne listove, raspravljati o temama, a zatim komunicirati s virtualnom i proširenom stvarnošću.

JEDNOSTAVNE GESTE ZA KORIŠTENJE UREĐAJA

Snalaženje u VR naočalama može biti teško. Zbog toga ClassVR koristi inovativne geste ruku i glave kako bi pomogli učenicima u navigaciji i odabiru aktivnosti na intuitivniji način.

Prednja kamera može snimati određene geste ruku, poput znaka ‘palac gore’, i pomoću nje odabire i pokreće materijal koji učenik gleda. Doista je jednostavno poput gledanja onoga što želite pokrenuti, a zatim podignete palac gore ispred kamere!

Pokreti glavom također kontroliraju uređaj, rotirajući ikone i materijale na slici od 360 stupnjeva. Samo nagnite glavu na lijevo ili desno rame.

KREĆITE SE SVIJETOM VR SADRŽAJA KORISTEĆI GESTE

ClassVR naočale dolaze s predinstaliranim jednostavnim i intuitivnim sučeljem kojim se može upravljati jedinstvenim gestama, omogućujući učenicima da u punini dožive virtualnu stvarnost. Stvorili smo sjajnu zbirku VR aktivnosti raznih školskih predmeta za učenike kako bi ih mogli istraživati vlastitim tempom. Ova je zbirka samo polazna točka i može se izmijeniti ili potpuno stvoriti nova putem portala ClassVR.

Pogledajte kratki video u nastavku kako biste vidjeli lakoću upravljanja naočalama pomoću jedinstvenih gesta: